Endüstriyel Yapılar

Günlük hayatta etrafımızda pek çok yapı görmekteyiz. Bu yapılardan bazıları da endüstriyel yapılar olabilir. Endüstriyel yapıların içerisinde her çeşit ürünün yapıldığı fabrika ve işleme, montaj, karıştırma, temizleme, yıkama, paketleme, depolama, dağıtım ve onarım yapılmaktadır. Bir çeşit üretimin yapıldığı yerlerdir.

Endüstriyel yapılarda genellikle üretim yapılmaktadır. Bu üretim genel olarak bıçkıhaneler, çamaşırhaneler, tekstil üretim tesisleri, enerji üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, dolum ve boşaltım tesisleri, kuru temizleme tesisleri, maden işleme tesisleri, rafineriler ve benzeri üretimler olmaktadır. 

Endüstriyel yapı sisteminde genellikle çelik yapılardan faydalanılmaktadır. Çelik yapı sistemlerinde kolon ve kiriş bölümleri de çelikten yapılmaktadır. Bu sebepten ötürü yük taşıma oranı dağılmaktadır. Bu durumun avantajı deprem veya herhangi bir doğal afet sırasında anlaşılmaktadır. Deprem tehlikesinin yoğun olduğu üretim alanlarında bu yapılar kullanılmaktadır.

Endüstriyel yapılar genellikle proje bazlı yapılmaktadır. Projeler, isteğe ve ihtiyaca göre şekillenmektedir. Endüstriyel yapılar çalışma verimini artırmak üzerine dizayn edilmektedir. Çünkü genelde spesifik bir ihtiyaç ve üretim şekli üzerine üretilmektedir. 

En Yeni Teknoloji ile Donatılmış Endüstriyel Yapılar

İnşaat sektöründeki teknoloji her geçen gün daha da gelişmektedir. Endüstriyel yapılar en son teknoloji kullanılarak üretilmektedir. Proje bazlı üretildiklerinden yapım aşamasındaki ilk adım müşteriyi anlamaktır. Müşterinin ihtiyaçlarını tam olarak anlayarak istediği yapının projesini müşterinin beğenisine sunarız. 

Söz konusu endüstriyel yapının, yapım aşamasında genel hatlar belirlenir ve planlama başlar. Bu adım oldukça önemlidir çünkü endüstriyel yapılar genellikle acil ihtiyaçlardır. Tüketicinin acil ihtiyaçlarına da çözüm olmak için son teknolojiyi kullanmak şarttır. Proje belirlenirken, yapı içerisindeki üretim şekli, üretim yapısı, yapı içerisinde çalışacak ortalama personel sayısı önem arz etmektedir. Planlama aşamasında ise proje aşamasında belirlenen yapının dinamik ve statik güç yapısına sadık kalınmalıdır. 

Son olarak yapının kurulmak istenen zemini kontrol edilmektedir. Zeminin ne kadar ağırlıktaki yükü taşıyabileceği hakkında bir takım mühendislik çalışmalar yürütülmektedir. Gerekli çalışmaların sonucunda ise yapının temeli atılır ve son olarak yapı kurulmaya başlanır.

Endüstriyel Yapıların Özellikleri

Endüstriyel yapılar çelik yapılardan oluşur. Sağlam yapıdadırlar ve çoğu doğal afete dayanıklıdırlar. Bunların yanı sıra yapının taşınabilmesi özelliği sayesinde arsa bağımsızlığı bulunur. 

Endüstriyel yapılar proje bazlıdır. Bu sebepten ötürü en spesifik ihtiyaçlara dahi çözüm olabilirler. Tamamen kullanıcının üretim şekline ve ürettiği mal özelinde inşa edilen yapılardır. Bu sebepten ötürü kişiye özeldir denebilir.

Son teknoloji ürün ve malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Bu sebepten ötürü uzun ömürlü olurlar. Ortalama olarak 50 ile 70 yıl dayanıklılık süreleri bulunduğu kabul edilmektedir. Fakat bu mekanik süre kullanıma bağlı değişebilmektedir.

Endüstriyel Yapıların Fiyatları

Endüstriyel yapı fiyatları proje bazlı olduklarından dolayı projeye göre değişkenlik göstermektedir. Fakat ARV Group olarak uzman ekibimiz sayesinde sizlere özgü bir endüstriyel yapı inşa edebiliriz. Üstelik uygun fiyatlar dahilinde. Sizlerde en ekonomik fiyat avantajlarından faydalanmak isterseniz hemen müşteri temsilcilerimizi arayarak bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Talep Formu