Medikal Gaz Sistemi Bakım Onarım

Medikal gazlar, hastanelerde ve neredeyse tüm sağlık tesislerinde, hastaların hastalıklarına tanı, tedavi, terapi, uyutma gibi işlemler için kullanılmaktadır. Ayrıca ameliyathanelerde veya operasyon odalarında cerrahi aletleri çalıştırmak için de medikal gazlar kullanılmaktadır.

Merkezi medikal gaz sistemlerinde oksijen, azot protoksit, vakum, medikal ve cerrahi hava kullanılmaktadır. Kullanılan bu gazlar pek çok amaç doğrultusunda kullanılabildiği gibi hastanelerde, kliniklerde, laboratuar gibi pek çok ortamda kullanılmaktadır. 

Sistemin temel çalışma prensibi, gerekli medikal gazı tek merkezden elde edilerek, bakır boru hattı ile gerekli ünitelere dağılımını sağlayan emniyetli ve uzun ömürlü sistemlerdir. Merkezi medikal gaz sistemlerinde amaç, yapı içerisinde emniyetsiz yapıda bulunan basınçlı tüpler ve mobil cerrahi aspiratörlerin bulundurulmasına gerek kalmadan tek bir merkezden hijyen kurallarına uygun, emniyetli ve estetik biçimde sağlık kuruluşlarının medikal gaz ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Medikal Gaz Tesisat Bileşenleri Nelerdir?

Medikal gaz sistemlerinde kullanılan dört çeşit gaz bulunur. Kullanılan gazlar medikal oksijen, azot protoksit, medikal ve cerrahi hava ve vakumdur. Kullanılan gazlar çeşitli tedavi ve terapi amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır.  Örneğin medikal oksijen, tıbbi tedavi ve müdahale sırasında hastaya solunumu için verilen yüksek saflıkta, gaz halinde oksijendir.

Azot protoksit diğer adı ile azot oksidül veya halk arasındaki adı ile narkoz gazı, medikal gazlar sınıfının en önemlisi olup, endüstriyel alanda da yanmayı destekleyici gaz olarak da kullanılabilmektedir.Ancak en çok kullanım alanı ise anestezi uygulamalarıdır. Çok düşük miktarlarda solunursa sinir gevşetici ve rahatlatıcı bir etki verir. Tatlı hayallere de sebep olduğundan dolayı gülme gazı olarak adlandırılmaktadır. 

Medikal ve cerrahi hava cerrahi operasyonlar sırasında ve yoğun bakımda yatan hastalarda; cerrahi hava ise pnömatik çalışan el aletlerinde kullanılmaktadır. Basınçlandırılmış hava kullanıldığından kompresörlerden tedarik edilmektedir.

Negatif basınç olarak bilinen vakum,havanın emiş kuvvetinden yararlanılarak maddelerin transferlerinde kullanılmaktadır. Vakum elde etmede kullanılan en yaygın araç ise pompa sistemleridir. Pompa sistemleri sayesinde tıp alanında pek çok şey vakum edilebilmektedir.

Medikal Gaz Sistemi Bakım Onarımı Avantajları

Medikal gazlar tıp alanında çok hassas işlerde kullanılmaktadır. Bu sebepten ötürü bu tarz hassas sistemlerin bakımları periyodik olarak yapılması gerekir. Sistemin hassaslığını gözler önüne seren pek çok örnek bulunmaktadır. Örneğin son zamanlarda gelişen tıp teknolojileri kapsamında yapılan uygulamalarda tüp bebek merkezleri için karbondioksit ve azot gazı da kullanıldığı karşımıza çıkmaktadır.

Medikal gaz sistemlerinin faydalarını çoğaltacak olursak, hastanelere ve sağlık kuruluşlarında pratik kullanımlı, emniyetli ve kalıcı bir çözüm sunar. Oksijen gazının likit olarak kullanılmasına imkan tanır. Biraz bakım onarım ile gaz sarfiyatını en aza indirir ve sistemin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. 

En Uygun Medikal Gaz Sistemi Bakım Onarım Fiyatları

Medikal gaz sistemlerinin bakım onarım fiyatları, sistemin büyüklüğüne ve durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Fakat bakım ve onarım maliyetleri çok fazla değildir. Keza bakımdan sonra sistem daha uzun ömürlü olacağından bakıma ödenen ücreti sistem ömründen amorti edebilirsiniz. Sizlerde avantajlar ile dolu ARV Group’un medikal gaz sistemlerinden satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.